Affärssystem för tillväxtföretag

Utmärkande för tillväxtföretag är snabb omsättningsökning, kontinuerlig rekrytering av nya medarbetare, ta nya marknadsandelar och etablera sig på nya marknader med nya bolag eller via partners. Ledning och medarbetare är drivande människor, entreprenörer som brinner för en affärsidé och vision.

Utmaningar för tillväxtföretag

Någon beskrev tillväxtföretag som tonåringar.

ekonomistod office factoryEna veckan är jackan plötsligt för liten och en ny måste köpas snabbt. Några veckor senare är skorna för små eller har gått sönder trots att de nästan är helt nya.

För tillväxtföretag är det svårt att få alla delar i verksamheten att gå i fas. Ständiga förändringar och trånga sektorer dyker upp hela tiden. Ena veckan handlar om brist på rätt kompetent personal, nästa vecka dyker det plötsligt upp ett problem kring produkten eller tjänsten som ingen förutsatt innan. Utöver det har tillväxtföretaget ofta ett behov av (riskvilligt) kapital.

Ledningen för tillväxtföretaget måste löpande utvärdera och ta beslut i flera strategiska vägval för att kunna växa vidare.

Affärssystem – ett strategiskt val

Ett strategiskt vägval är valet av affärssystem för verksamheten. Vilken nivå och funktionalitet på affärssystem? Passar idag men kanske inte imorgon? Hur ska affärssystemet driftas? I egen regi eller ska vi välja ett molnbaserat affärssystem som levereras tjänst?

Billigaste, enklaste lösning som med en del manuellt arbete och (många) Excel-ark passar för dagen? Eller ett affärssystem som kan anpassas och på sikt integrera med andra system, med mer funktionalitet och stöd som vi kan växa med?

 

medcore affärssystem
“Vår starka tillväxt hade medfört att det mindre företagets enklare lösning beträffande affärssystem hindrade oss i vår fortsatta utveckling. Tillsammans med Office Factory har vi nu fått en förstklassig logistiklösning som helt och fullt uppfyller de krav på spårbarhet som vår marknad ställer på oss.
”

/Sverker Olofsson, VD

Affärssystem för tillväxtföretag

Sedan starten för 12 år sedan har vi på Office Factory haft glädjen att vara med på resan från start till nuläge för många tillväxtföretag. Vi har kommit in i ett skede där de insett att det är effektivare, lönsammare och bättre för deras verksamhet och tillväxt att använda ett molnbaserat affärssystem från Office Factory.

Ett molnbaserat affärssystem som inte bara täcker dagens affärsstöd, utan som även hanterar de utmaningar som kommer inom kort. När de kommer har man redan en plattform som enkelt kan anpassas för nya affärsmodeller, integreras med andra system eller hantera lokaliseringar i nya länder.

Där alternativet varit att börja med ett enkelt litet affärssystem, kompletterat med fristående Excel-ark och mycket manuellt arbete. Som efter kort tid måste ersättas med ännu ett nytt affärssystem, då det inte stöder verksamheten tillräckligt bra.

Eller att då verksamheten växer och blir mer komplex med kunder i flera länder, nya varianter av projekt eller prishantering, speciella orderflöden och utökad valutahantering osv. Att då kompensera detta genom att anställa fler medarbetare, istället för att använda ett affärssystem som hanterar de nya kraven och affärsprocesserna.

affärssystem tillväxtföretag

Fördelar med affärssystem från Office Factory för tillväxtföretag

  • undviker höga kostnader för egen IT-drift med tillhörande support och löpande uppgraderingar med egen IT-personal.
  • affärssystem som kan anpassas, integreras och dimensioneras för tillväxtföretagets behov just nu och imorgon.
  • önskade funktioner, moduler, olika användare som behövs kan ändras kontinuerligt, beroende på nya affärsmodeller eller vid expansion eller neddragning.
  • stöder avancerade affärsmodeller kring handel eller projekt och uppdragshantering. Eller en kombination av logistikflöden som kompletteras med tjänster från installation till andra eftermarknadsaktiviteter.
  • tillgång till information, rapporter och analys oavsett tid, plats och enhet (PC, Mac, smartphone, surfplatta)

Kravspecifikation välja affärssystem

Här kan du hämta ett exempel på kravspecifikation för utvärdering av nytt affärssystem (Excel). Dokumentet underlättar för dig som planerar att ta fram ett eget underlag, kravspecifikation för utvärdering av nytt affärssystem.

outsourca redovisningLadda ner kravspecifikationen här >

Kontakta oss idag kring affärssystem

Har du frågor eller är intresserad av affärssystem, kontakta oss på telefon  08 – 400 212 40 eller skicka ett e-mail till par.heed@officefactory.se

DELA

SENAST PÅ TWITTER

"Dåliga it-system kostar miljarder https://t.co/2UR5fKQsvn"

Postadress: Box 30080 104 25 Stockholm Besöksadress: Franzéngatan 5, 3 tr Kontakt: Tel: 08-400 212 40 info@officefactory.se