16 Nov

Skribent Pär Heed

5 fördelar att fakturera digitalt

De fem största fördelarna med att hantera företagets kundfakturering digitalt med elektroniska fakturor är:

– Med elektronisk faktura automatiserar du stora delar av arbetet och fakturan skickas från ditt faktureringssystem direkt till mottagaren. Du slipper processen att skriva ut och lägga fakturorna i kuvert samtidigt som du sparar in kostnaden för kuvert och porto.

– Ibland händer det att fakturan inte når fram till mottagaren och det innebär ytterligare administration samt eventuellt kreditering av påminnelse- och inkassoavgifter. Med elektronisk faktura kan du se status på utskicket och få felmeddelande när något inte blir skickat som planerat.

– Genom att skicka e-faktura förenklas fakturamottagningen hos kunden eftersom automatiseringen minskar det manuella arbetet och därigenom antalet misstag som görs. Det kan ge din verksamhet effekter som lägre kredittid och bättre likviditet. En snabbt godkänd och bokförd faktura kan förhoppningsvis också snabbare betalas.

– Ekonomistyrningsverket har rekommenderat regeringen att införa ett lagkrav på elektronisk faktura till offentlig sektor till november 2018. Detta med motivering av de stora besparingsmöjligheterna i tid och pengar det skulle kunna innebära.

– Att minska antalet pappersfakturor ger också miljövinster i och med att företaget kan minska pappersanvändandet.

Läs mer här om digital kundfakturering i en artikel från CFOWorld >>

DELA

SENAST PÅ TWITTER

"Dåliga it-system kostar miljarder https://t.co/2UR5fKQsvn"

Postadress: Box 30080 104 25 Stockholm Besöksadress: Franzéngatan 5, 3 tr Kontakt: Tel: 08-400 212 40 info@officefactory.se