13 Jun

Skribent Pär Heed

Controller certifiering

Association for Financial Professionals (AFP) är en global organisation med säte i Washington, USA som företräder ekonomer och finanschefer. Organisationen lanserade nyligen en global certifiering för ekonomer som arbetar med finansiell planering och analys.
Syftet är att skapa en global standard för yrket, något som enligt James Kaitz, vd på AFP, skulle gynna både arbetskåren och de stora internationella bolag som gör prognostiseringar och analyser över flera marknader.

– Finansiell planering ska vara likadant överallt, oavsett om du är i Stockholm, Dubai eller någon annanstans. Efter att ha pratat med företag över hela världen har vi kunnat konstatera att business controlling-funktionen för det mesta ser likadan ut i företag oavsett var i världen du är. Men när vi har frågat företagen om de har någon beskrivning för yrkesrollen har svaret nästan alltid varit ”nej”, säger James Kaitz.

Läs mer i artikeln – Nu får controllern en certifiering, från CFOWorld >>

DELA

SENAST PÅ TWITTER

"Dåliga it-system kostar miljarder https://t.co/2UR5fKQsvn"

Postadress: Box 30080 104 25 Stockholm Besöksadress: Franzéngatan 5, 3 tr Kontakt: Tel: 08-400 212 40 info@officefactory.se