04 Nov

Skribent Pär Heed

Uppgradera affärssystem

Med ett traditionellt affärssystem betalar kunden affärssystemet en gång till på 5 år. Oavsett om kunden har någon användning av de nya funktioner som tillkommer i de nya versioner som släpps under dessa 5 år. Om det kommer några nya versioner…

Detta är “branschstandard” sedan många år tillbaka bland partners och leverantörer av affärssystem. Dessutom är det för den traditionella affärssystems leverantören ett bra sätt att få kontinuerliga konsultintäkter från kundbasen. Oavsett vad kunden upplever för nytta med den nya versionen av affärssystemet.

I detta perspektiv är det inte så konstigt eller förvånande att molnbaserade affärssystem växer i popularitet hos framförallt hos mindre och medelstora företag. Där kunden vanligtvis per månad köper tjänsten affärssystem. För de funktioner och olika typer av användare som behövs för stunden. Med det molnabaserade affärssystemet får kunden dessutom fortlöpande tillgång till ny funktionalitet utan dyra, långa och osäkra uppgraderingsprojekt.

Undrar du varför traditionella affärssystem är dyra att uppgradera? Läs artikeln från ERPblogg.se  Varför ska det vara så dyrt att uppgradera traditionella affärssystem?

DELA

SENAST PÅ TWITTER

"Dåliga it-system kostar miljarder https://t.co/2UR5fKQsvn"

Postadress: Box 30080 104 25 Stockholm Besöksadress: Franzéngatan 5, 3 tr Kontakt: Tel: 08-400 212 40 info@officefactory.se