14 May

Skribent Pär Heed

Personalhantering

Pengar? Friskvård? Karriärmöjligheter? Chefen?


Varför byter vi arbetsgivare?

Hög personalomsättning kostar för alla företag stora summor pengar och egen tid. Därför söker vi efter enkla och billiga sätt att behålla vår personal. De flesta undersökningar som presenterats visar att de flesta inte slutar på grund av lönen. Däremot kanske chefen anser att lönen är den viktigaste faktorn, då det tar ifrån honom/henne skulden till uppsägningen.

Pengarna är problemet! Även den anställde svarar lönen på den direkta frågan från chefen, varför hon eller han slutar. På så sätt får de (förhoppningsvis) positiva referenser från chefen. Men om man ser på de egentliga orsakerna till att medarbetare slutar och jämför nuvarande lön med lönen han/hon fått av en annan arbetsgivare, ser man att det inte handlar om pengar.

Chefen visar det sig, står faktiskt för huvuddelen av anledningarna till att sluta på ett arbete.

Tips!

1. Skapa en ärlig och frekvent kommunikation med konstruktiva diskussioner mellan anställda och chefer

2. Utmanande och spännande arbete utifrån medarbetaren som återkommande följs upp

3. Det ska finnas möjligheter att lära sig mer och växa inom arbetsområdet. Kan ske via en utbildningsplan som återkommande följs upp.

4. Belönande och erkännande för prestation

5. Kontroll över det egna arbetet.

6. Visa de anställda vilken påverkan deras arbete inom oliks arbetsområden har på företaget. Skapa en medvetenhet om att deras arbete är viktigt

DELA

SENAST PÅ TWITTER

"Dåliga it-system kostar miljarder https://t.co/2UR5fKQsvn"

Postadress: Box 30080 104 25 Stockholm Besöksadress: Franzéngatan 5, 3 tr Kontakt: Tel: 08-400 212 40 info@officefactory.se