09 Oct

Skribent Pär Heed

Rätt lön?

När vi träffar nya företag och börjar hjälpa till med deras lönehantering, visar det sig att företaget historiskt både betalas ut för lite och för mycket i lön till medarbetarna.

Hur kommer det sig?

Att hantera företagets löneadministration kräver utbildning och kompetens inom området. Förutom tidspress med sena underlag och krav från organisationen att få sin lön i tid, kännetecknas området av specifik kompetens. Vilka dagar är semesterlönegrundande? Hur hantera föräldraledighet?

Om man senare kommer fram till att löneutbetalningar blivit fel, kan det få olika konsekvenser. Negativa skatteeffekter för företaget, dåligt rykte bland anställda är bara exempel på dåliga konsekvenser.

Att betala anställda rätt lön i rätt tid är en självklarhet. Men lönehantering är en komplicerad process som kräver mycket arbete. Lagar inom området förändras kontinuerligt och löneavtalen varierar med olika anställningsformer.

På grund av denna sårbarhet väljer många företag att outsourca sin lönehantering.

DELA

SENAST PÅ TWITTER

"Dåliga it-system kostar miljarder https://t.co/2UR5fKQsvn"

Postadress: Box 30080 104 25 Stockholm Besöksadress: Franzéngatan 5, 3 tr Kontakt: Tel: 08-400 212 40 info@officefactory.se